Vakantie 1976, Engeland

De vakantie in Engeland was een van de meest memorabele in de familie geschiedenis. Wim werkte op de camping en de rest ging in een Peugeot 404 op vakantie met een caravan genaamd HOB (Hopen op Beter) en een bijzet tent. De reis duurde 5-6 weken. De boot was geboekt de rest ging op de bonnefooi. Het fototoestel was geladen met dia-rolletjes en er zijn veel dia’s gemaakt. De kwaliteit is op dit moment niet best, maar een paar aardige kiekjes zijn nog wel te vinden.

Hier werd de traditie geboren van de eerste koffiestopfoto.

We gingen met de boot van Oostende naar Folkstone, De eerste camping was op de plaatselijke renbaan. De zomer van 1976 was een warme en we hadden veelal prachtig weer. we hebben een tocht gemaakt door zuid-Engeland, naar Cornwal en weer terug.

Het kampement in Tintagel
Ontbijt in de HOB

Er zijn vele verhalen te vertellen, hieronder vind je er een paar, niet in chronologische volgorde:

Auto

De auto had voor de vakantie een beurt gehad, wat kon ons gebeuren. Na 10km hadden we al rood licht, de radiator was lek en de koeling was dus kapot. we konden “probleemloos” verder. Op weg naar Torquay, gaf de auto echt de geest en hij moest ter plekke gerepareerd worden. Een onderdeel moest uit Frankrijk komen dat duur de een week. Dus wij per trein terug naar de camping, nadat we een nacht hadden geslapen in Torquay.

Torquay.

Ma heeft een cursus Engels gevolgd in Torquay in 1975, en sliep gedurende twee weken bij de Familie Chichey(?). Tijdens deze vakantie moesten we een bezoek brengen aan deze familie. Zoals hierboven gememoreerd begaf de auto het en moesten we een nacht bij de familie slapen. De volgende dag zijn we met de trein terug naar de camping gegaan. De treinreis was bijzonder want het leek dat de machinist deze boemel moest schakelen en dat tot grote hilariteit van ons.

In Torquay

Familie Liebling

Zeevissen

Op de Atlantische oceaan

Het zeevissen werd geregeld door Miss Liebling. Zij had een buurman met een visboot en de nodige materialen. Vol goede moed togen we met z’n allen naar de boot, scheepten in en gingen de zee op. Binnen no time was ma zeeziek. Op een fantastische plek langs de rotskust, ik herinner me nog de “poort”in de rotsen,. Aan boord was van alles aanwezig . Veel hengels en aas. We visten voornamelijk op makreel. Aan de lijn van de hengel had je een stuk of 6 haken met aas. Eenmaal ingooien en dan weer langzaam ophalen. Soms zaten er wel 3 of 4 aan. Ik (Jaap) heb zelf ook nog met een andere zware hengel gevist. Aan de haak ging een vuistdik stuk aas. Ik kreeg beet en had grote moeite om het gevaarte omhoog te takelen. Boven water bleek wat ik had gevangen: een Rog. De buurman haalde de rog met een bootshaak binnen. Je moest uitkijken voor je vingers. Het beest kon die er af bijten. Geweldig ervaring deze vangst. Daarnaast was een even goede ervaring: De onmetelijke hoeveelheid bier, en ik dacht ook wijn en sterker spul aan boord. Het bier bestond uit Trays rode blikken halve liters. Ik denk dat er wel 10 opgestapeld stonden. Het was het lekkerste bier wat ik ooit gedronken had. Ik ben later, terug in Engeland, nog wel eens op zoek geweest naar dat bier. Niet meer gevonden. Wellicht dat ook de omstandigheden de smaak bepaalden, maar ik blijf zoeken. Maar deze viservaring zal ik nooit vergeten.